onsdag 31 augusti 2011

vardag


sitter på trappan till våran lägenhet och myser med stallhunden kjelle. sorry för dålig uppdatering men jag har inget internet till datorn och inte mycket teckning till mobilen. men internet ska fixas snarast, så fort jag blir ledig vilket nästa gång är fredag. Annars är allt i full gång. Berättar mer när jag får internet då de blir så mycket att skriva på mobilen.
Tills nösta gång vi hörs får ni ha de så bra :)

lördag 27 augusti 2011

Packning...


Så här ser de ut än så länge plus två till ikea kassar med skor, jackor mm och några små väskor till ;) Tur att jag har en stor bil :D

Lördags kväll, sista lördags kvällen...

Jo de är ju så att de är sista dagen hemma!!
Imorgon kl 11.00 åker jag och har en ca 4 timmar lång bilresa framför mig.
Jag är nervös, spänd, upprymd och allmänt förvirrad... Men de här ska nog gå bra.
Imorgon blir jag Svenljunga bo och börjar mitt "nya" liv med 100% hästar!
Har packat ca 1/3 av mitt liv (läs kläder) ner i 6st ikea kassar (kom på att de är smidigast, så slipper jag stora resväskor som man måste göra av någonstans sen) och tror att jag säkert har glömt hälften och att jag kommer komma tillbaks inom den närmaste månaden för att hämta mer. Har bla. packet som skulle ha kommit den här veckan men som inte har dykt upp som jag måste ha, ska hämta ut mina nya linser mm, så jag kommer definitivt åka tillbaks hem innan ska vi säga... Oktober.. Någon gång..
Nu är de bara en lång natt, en lång biltur och sedan kör vi. Då kommer den här bloggen att komma igång på riktigt och fylla sitt syfte.
Nämligen att låta mig få skriva av mig under mitt 10 månaders långa praktik på ett HYN godkänd ridcenter!

fredag 26 augusti 2011

Fredag 26/8




Hm.. jaa Jag tänkte jag skulle ta en bild på mig i Photo booth så ni får se hur jag ser ut egentligen, men med alla dessa effekter så ballade de ur lite.. men jag bjuder på dom ;)
Är inte svarthårig som de ser ut, utan ljus röd/brun nånting. Kan inte lova några bättre bilder på mig själv... Gillar att stå bakom kameran, inte framför...

Idag kommer i alla fall Mormor och Morfar hit och hälsar på, dom ville träffa mig en gång innan jag drar ner över och försvinner för ett tag.
En sen kommer jag bara fortsätta med att försöka packa ihop allt jag ska ha med, är på bra väg men blir uppehållen av annat titt som tätt... (dålig fokus... nja...)
De är ju faktiskt bara två dagar kvar sen är jag gone gone...

torsdag 25 augusti 2011

Rödis


Dessa snyggingar till ridbyxor köpte jag igår. Var inte tänkte att jag skulle köpa några fler par då jag nu har kommit upp i ca 9 par med dessa. Men dom var så snygga.. och jag har alltid velat ha ett par röda ridbyxor (säger jag till mitt försvar...). Provade dom först på Färjestad rid och trav när jag var där och provade ridstövlar, men då köpte jag dom inte för "jag skulle ju inte ha ett par till" men sen kom jag till Mauds sadelmakeri och då hade dom dom igen, i min storlek och då var de ju bara "meant to be" (eller nått) samtidigt som jag köpte en vinter jacka som jag inte hade tänkte jag skulle köpa än, men dom hade en bra och snygg på rea så jag slog till :) Byxorna är från horse life, och är i ett riktigt bekvämt matreal som är stretchigt åt alla håll och väldigt tåligt (har ett par liknande i en annan färg) ca 600:- vilket är överkomligt för ett par ridbyxor tycker jag.
*nöjd* hihi

onsdag 24 augusti 2011

phju....

Nu är jag hemma, efter en hel dag av fix.
Var i Karlstad och skulle kolla på ett par stövlar, men de blev inga stövlar, istället blev de ett par chaps, ett par ridbyxor, sporrar, 5st piké och en rid vinterjacka mm. Visar mer i morgon.
Sen vidare till min kusin för lite uppdatering på datorn, har nu äntligen Photoshop cs5! tjoho! Så imorgon ska jag fixa lite på designen, de ser ju för hemskt ut nu här!
God natt så länge och ha de vänner :)

tisdag 23 augusti 2011

Tisdag 23/8


Här har ni min förtjusande katt (i brist på andra bilder....) idag ska jag försöka ta tag i packandet ordentligt, och pricka av lite göra grejer på min lista. vi får se hur de går..

måndag 22 augusti 2011

Bloglovin!

Följ min blogg med Bloglovin

Af, funderingar och lättnader!

Var till af idag för att prata med dom igen efter som jag nu är helt arbetslös och kan då skrivas in "på riktigt" hos dom. Och allt gick förvånansvärt bra!
Efter som jag ska på praktik i ca 1år och en praktik plats är inte en anställning. Man är alltså inte anställd hos stallet man har praktik i utan man är bara praktikant. Så därför får man ingen lön. (do don don doooo tänker ni då, hur ska hon då överleva...?) Jo. de är så att man kan gå till arbetsförmedlingen för att ansöka om praktik bidrag, oftast får man vänta 3 månader innan man kan få de, för om man väntar 3 månader från att man har skrivit in sig så kommer man med i deras "jobbgaranti för unga" eller nåt sånt.
Jag fick uppmaningen av min handledare att gå till dom och söka, och de står även på HYNs hemsida (läs om de här) och de gjorde jag. Först gick jag dit och fick konstiga svar av dom och att jag skulle gå hem och kolla igen, för dom trodde inte på mig. Jag var rosen rasande när jag kom ut där ifrån och gick hem och gjorde upp en massa argument för varför jag skulle ha praktik med mer. Kollade upp allt igen och gick dit en gång till. Den här gången gick de bättre och jag fick skriva in mig mm. Dock inte på riktigt för jag var vid de tillfället inte helt arbetslös. Och så skulle jag komma tillbaks en gång till när jag var helt arbetslös för att prata mer med dom. Vilket var idag.
Och de gick som sagt toppen!
Jag är med i af fast jag har praktik samtidigt. Om 3 månader ska jag åter dit igen för att söka bidrag och komma med i deras "jobbgaranti för unga". Allt som allt så fick jag igenom allt som jag ville ha och allt som jag var orolig att jag inte skulle få igenom!
Vilken lättnad. Innan har de känts som om allt var så osäkert om hur de skulle bli, och tänk om jag inte hade någon chans alls att få bidrag då kunde jag ju inte ta platsen mm. Men nu känns allt verkligen verkligt. De kommer hända!
Så nu är de bara att försöka börjar planera och packa ordentligt, för om exakt en vecka börjar jag!

Internethysteri

Herregud...
Nu har jag blogg, facebook, twitter konto och flickr...
Vad då hålla mig uppdaterad om mig själv...
(+ att jag har alla appar man kan ha till iPhonen för att hålla dom uppdaterade...!)

lördag 20 augusti 2011

Neva


här kommer en bild på en finis tjej som jag red i våras.
Vilken rid abstinens jag har för tillfället då.. vet inte om jag har sagt de men jag har ingen egen häst, och nu var de ett tag sen jag red sist ( i och för sig är de mitt fel) men de känns verkligen.. aa
hoppas den stillas snart..

Lördag 20/8

Drar snart till jobbet, för näst sista gången för i år på Solbacka. I morgon är sista dagen och efter är jag ledig en vecka innan jag drar ner över landet mot svenljunga och ett år bara hästar! I mina öron låter de som ett halleluja moment. Kanske är så för att jag de senaste året har blivit mer häst nördig än jag någonsin tidigare varit, då inräknat dom första åren på ridskolan då man tillbringade all tid i stallet hos sköthästen ;) Försöker till och med prata hästar med mina så-lång-i-från-de-går-att-vara-hästintresserade kompisar, och de vet vi alla (som är häst intresserade) att de inte är varken lätt eller givande samtal man får ut då.
Jag skulle slänga upp bilder här på bloggen om jag kunde men jag kan för tillfället inte, har inga bilder på datorn då den gick sönder för många månader sedan och jag fick nyss tillbaks den, utan allt som var på den innan, de är helt totalt borta.... så ni får hålla tillgodo med lite text, (om de nu finns några ni....)

fredag 19 augusti 2011

Jag

Namn: Ida Olsson

Bor: För tillfället i Sunne, men kommer om ca 1 1/2 vecka flytta ner till Svenljunga

Ålder: Blev 19 år den 5/8


Utbildning: Grundskolan i Sunne, Gymnasium utbildning på Broby grafiska utbildning, Media Programmet med inriktning fotografisk bild,  där vi jobbad med entreprenör lärande, vilket betyder att vi bakade i hop många ämnen till olika projekt, jobbade med ämnen och uppgifter som man gör ute i arbetslivet för att förbereda oss på de. Ett arbetssätt som jag verkligen gillar, med planering, projektplaner och analyser.

Hobbyer: Förutom hästar, så älskar jag att fota, mest analogt och jag ska försöka utveckla de lite mer nu inom närmsta framtid. Älskar även att dansa (mest bugg) och allt som är antikt, allt från kläder till möbler och saker med historia. Har även hållit på med fotboll dom senaste 5 åren men har precis slutat pga. för lite med tid och tappat intresse.


Sysselsättning just nu: För tillfället jobbar jag för andra sommaren i rad som servitris och städare på Solbacka gästgiveri. Men gör min sista dag på söndag. Efter de är jag ledig en vecka innan min praktik börjar.

Hästbakgrund: Kommer mer om de senare.

Hmm..jaa de var nog allt så länge. kommer några inlägg om min hästbakgrund och mycket bloggande om utrustning, blir ju lite (hm..) mycket shopping innan jag drar, så som ridbyxor mm så kommer nog göra en liten egen "sammanställning" av all ridutrustning jag har, mest för min egen skull..

HEJ!

Jepp då kör vi då!
Hej
Mitt namn är Ida Olsson och jag är precis 19 år fyllda.
Bor för tillfället hemma hos mamma i Sunne men ska snart börja praktisera i ett HYN godkänt stall nere i Svenljunga, alltså 30 mil här i från så då bär de av med flyttlasset dit. Börjar den 29/8.
Här på bloggen kommer jag skriva om min vardag som praktikant, min utveckling och all lärdom som jag förhoppningsvis kommer att kunna ta del av. Detta kommer alltså bli som en dagbok för mig då jag är för lat för att skriva på något annat sätt men de är alltid roligt om de är någon som har lust att läsa.
De kommer en bättre presentation av mig, framöver... och även ett bättre utseende på bloggen, när jag har fått ps.
Ska även berätta mer om hela praktikplats grejen. Men först måste jag få lite mer ordning här inne ;)