onsdag 23 november 2011

Ullared ullared!

Idag har Ida varit på Ullared. Åkte tidigt i morse för att de skulle vara så lite folk som möjligt, och de var de faktiskt. De är ju mitt i månaden mitt i veckan och löningen är inte för än till fredagen så de var lite folk, fick en riktigt bra parkering och hade en lugn första timma men sen blev de som vanligt igen.
Styrde stegen direkt mot hästavdelningen, men blev besviken. Inget nytt roligt hade dom, nytt fanns de väl men inget som var snyggt eller köp lockande. Så de fick bli en tröja till som jag redan har en av (var rea på den) ett par ridstrumpor (obligatoriskt att köpa när man åker dit) och ett par ridskor. Blev helt paff när jag hittade dom, snygga jacsson skor med dragkedja för 400:-! så dom åkte med hem. Sen blev de även två par 4-pack med benlindor, ett par röda flees(fatta vad snyggt på skimmeln Marwin!) och ett par turkosa stretchiga som hade flees längst in på linan så man slipper padd.
Sen vidare till dom andra avdelningarna, blev två par backar som man har under sängen på mammas order och så fick jag faktiskt ihop till lite julklappar! mer säger jag inte ;)


Imorgon jobbar jag igen, 7 dagar på rad och sen bär de äntligen av hem över mot Värmland för 4 dagars ledigt hemma! :D Ska bli skönt, och kul att få träffa alla!

söndag 20 november 2011

Söndag sen är de måndag och så kommer tisdag, efter de har vi onsdag och hoppsan så blev de torsdag och sen blir de fredags mys för efter de blir de lördag och sen är de söndag igen.....

Gör en listen lista för idag för att klar göra dagen och mig själv

Dagens humör: Har fortfarande inte fast ställt de än, men jag antar att de är bra.

Dagens låt: För tillfället går Bryan Adams låt "On a day like today" på repeat i hjärnan, innan de var de Rolandz med "Jajamän"....

Dagens klädsel: För tillfället mjukisbyxor, linne och dom obligatoriska raggsockerna, innan de, de vanliga, ridbyxor mm.

Dagens hatobjekt: Hackade höselage balar. vem fan kom på de.. Kanske finns de några som gillar de men när man ska fodra 30 hästar med hövagn så är de inte lika kul, ramlar ur, och sen när man tar upp de får man knappt med något, blir dammigt och smuligt överallt mm......

Dagens längtan: Just nu Värmland, och min bekväma säng där, sängen här i Svenljunga ger mig mardrömmar...

Dagens avundsjuka: Pierre som ringer och retar oss när jag säger att vi har några plus grader och ingen snö, dom har bara 32... ;)

Dagens måsten: hehe städa upp i lägenheten och kvällsfodra kvar idag.

lördag 19 november 2011








Lite bilder från dagen. ingen uppdatering på länge här pga. mycket att göra, dålig blogg fantasi mm. Men ska skärpa mig hm....
Allt rullar i alla fall på. Annika och Pierre är i Thailand med barnen och vi håller ställningen här hemma. Är jag själv i lägenheten för första gången på länge, skönt. Har jobbar med Patricia idag på förmiddagen och själv på eftermiddagen, ska snart ut och kvällsfodra så är allt klart. I morgon kommer Patricia på förmiddagen igen och så jobbar jag själv på eftermiddagen, sen kommer väl Hanna och Louise tillbaks hit.
Men nu ska jag njuta av lugnet i en ensam lägenhet!

söndag 13 november 2011

sitter och fryser på trappen till lägenheten för att få lite internet. Måste ju uppdatera mig vad som händer i världen. Men jag funderar faktiskt på att gå in och äta frukost. De börjar bli lite kallt.
Dock inte riktigt så här fin dag idag, kort från en morgon när första frosten kom

lördag 12 november 2011

Kvällen

Redan kväll, idag på clear rounden gick de super, i alla fall tillslut. Första rundan kom vi helt fel på dom 3 första hindren så de blev hel kasst, men efter att höra Pierre i bakgrunden "kom igen driv, driv" så kom jag igång mycket bättre. Andra rundan kändes han super. Dock märks de riktigt tydlig att han har gått mycket lektioner både på kvällarna och med naturbruks eleverna så han var lite små seg och matt. De är tråkigt.. Men hoppas han får vila sig lite nu när Pierre och Annika är borta, jag kommer ju inte rida hopplektioner med honom och eleverna på kvällarna kanske tar de lite lugnare. Förhoppningsvis...

Annars idag har vi haft Julshows möte. Blev en massa bestämt och de ska bli riktigt kul, ska vara med och hoppa på "sex bare" tävlingen, som en höjdhoppnings tävling fast med 6 hinder i kombination (4 st ska vi ha som är inomhus) och så blir hindren högre och högre. Som en stege ungefär. Så en sån tävling på gbg horse show förra året, där kom dom upp i 195cm på sista hindret, riktigt läskigt var de tillslut. Kunde ha blivit högre men Ludger Beerbaum drog sig ur så Marcus Enhing vann på den höjden.

Nu ska jag sova. Imorgon blir de möte med Annika, Pierre, Louise och Hanna. Ska kolla schema med mera på vilka hästar som ska ridas under veckorna och sånt. Sen ska jag även följa med Annika och Pierre när dom åker till Landvetters flygplats för att kunna ta bilen tillbaks så vi har en bil om vi skulle behöva köra på någon häst eller hämta foder och sånt. Visst har jag drag på min bil men tar hellre deras säkrare om de skulle vara något.

Måste bara visa vad jag har på mig just nu, för de är en så typisk ida klädsel just nu när jag inte har ridbyxor på mig som jag annars har 24/7 (typ..). Favorit tröjan, noppriga mjukis byxor och och dom obligatoriska raggsockerna.

Men snart mina vänner ska jag dra på mig ridbyxorna igen, på min lediga dag (va är de här..) och göra mig redo för clear round. Får dock se vad jag drar på mig, tänkte vara lite extra fin en dag som denna ;)

fredag 11 november 2011

Clear round

Lördag
Jag är ledig, sovmorgon vad är de?
När man bor som jag gör vaknar man av allt. Speciellt när man redan är inställd på att vakna halv 7 på morgonen, om jag inte vaknar av de vaknar jag av att Hanna går upp, de är en väldigt lyhörd lägenhet och jag hör alltid antingen hennes dörr eller dörren till toaletten för båda knarrar. Om jag inte vaknar av de vaknar jag av att hon hämtar foder i foderrummet som ligger vägg i vägg med mitt rum, om jag mot all förmodan inte vaknar av något av de här, vaknar jag av att hon smyger in i mitt rym för att hämta frukost i kylskåpet. Eller att gården kommer igång utanför, traktorer åker förbi precis utanför mitt fönster, hästar som kommer och går, gnäggar mm. Ja ni fattar. Men egentligen gör de mig inte så mycket. Hinner med mer under en dag om jag går upp i hyfsat bra tid, som idag. Dock är jag väääldigt trött på kvällen i stället. Runt kl 21.00 så börjar jag gäspa som om klockan var mitt på natten.

Men idag ska jag hinna med ganska mycket så de är väl bra att jag kommer upp i tid. Först nu ska jag försöka få i mig lite frukost, lutar på äggmackor. Sen ska jag försöka städa ihop lite i lägenheten och dammsuga. Louise som ska jobba här kommer idag och hon ska bo med oss i lägenheten (snacka om att det kommer bli trångt...) så de är ju kul om de ser hyfsat bra ut i alla fall.

Sen runt kl 12 ska jag hjälpa till att bygga bana för idag är de clear round tävling igen. Skulle egentligen ha varit de lite längre fram i November men då är dom bort resta så dom tog de idag istället. Dock är de inte så många anmälda vad jag såg så de går nog fort. Jag ska vara med i 80+80 på Tyson.
Så många rosetter har jag hunnit med hittills + en bokal och jag hoppas de blir två till idag. Efter onsdagens träning känns de inte så jätte bra men jag vet vad jag ska tänkta på...

11-11-11

Fredag Fredag Fredag...
Till veckan är de så här att på söndag så åker Pierre och Annika med barn på en två veckor lång semester.
I morgon kommer Louise, en tjej som har varit praktikant här förut och ska hjälpa oss under dom här två veckorna för vi blir helt själva. Vi får sköta allt (förutom lektionerna på kvällarna). Hästar ska ridas, skötas, mockas, fodras. Vi får sköta all kontakt med bonden som kommer med ensilage, gubben som hämtar dyngcontainern, hovslagaren mm.
Detta kommer nog bli två av dom jobbigaste veckorna i mitt liv, men också två av dom mest utmanande veckorna av mitt liv. Allt ansvar känns både bra och dåligt. Kommer nog lära mig en hel jäkla massa men j****r vad jobbigt de komme vara.
De är ca 40 hästar att hålla koll på och 31 av dom står på box eller spilta. Vi är tre pers plus att en helg är både Louise och Hanna lediga, dock får jag hjälp av Patricia, en annan tjej på förmiddagarna mellan 8-12 men ändå.... (fattar ni varför jag måste ha en fungerande mobil?!)



Säger bara en sak.
Bring it on

Dagens hästar

Har haft en hyfsat dålig dag idag med, mobilen som började fungera igår kväll stängde ju av sig själv i morse... så var de med de. Var för lat igår att återställa den till "original" som dom rekommenderar men nästa gång de händer ska jag göra de omedel bumms. Kan ju inte gå utan en telefon, del pga. av säkerhets skäl, om de händer något kan jag inte ringa till någon, och att jag är allmänt beroende av den... Men jag ska lösa de här på något sätt!

Annars idag har jag förutom de vanliga, hunnit med att rida två hästar.
Först red jag Flight
Det gick super. Egentligen skulle Pierre rida honom med precis då så kom några som skulle hämta en häst dom har köpt, en av Irländarna som kom för inte så många veckor sedan. Så jag fick rida honom, började utan sporrar och spö men då han kändes väldigt loj och mot strävig hoppade jag av och tog ett spö. Red med gramman på honom då han blir väldigt hög och kort i nacken, speciellt i galoppen men rider alltid med väldigt lång grammand då jag egentligen inte gillar vad effekten ofta blir av den. Han är ganska stum och stel i början när man rider honom så framridningen brukar alltid gå ut på lösgörande. Började så klart med att jogga igång honom på fyrkanten och volter, och efter de brukar jag i vanliga fall  rida mycket åttvolter för att böja åt båda hållen men idag provade jag något nytt.

 Ni får ursäkta min ritning, är inte sååå stadig på frihand. Men man börjar i trav, vi säger vänster varv för de va där jag började. Rider in i hörnet och i hörnpasseringen övergång till skritt, jobbar ett varv på volten (volten gör man så stor man vill) med att böja, ställa och forma, när man sen kommer till hörnet övergång till trav och ett varv på volten till, jobba böjningen och ställningen, sen ut på rakt spår efter långsidan och rakrikta. Rakrikningen ville jag ha med som en avstämning. Sen in i hörnpasseringen och övergång till skritt osv. samma sak i alla fyra hörnen. Detta kan göras i från och till alla gångarter. Sen i galoppen gjorde jag samma sak fast utan övergångarna, Flight är väldigt lätt påverkad med sitsen så i galoppen stod jag upp i stigbyglarna på lång sidorna och satt ner på volten och jobbade ihop honom för att sen flytta på lite lättare på långsidorna. Red på utebanan (som fortfarande är jätte fin och torr att rida på) och den är lite mer fyrkantig i stället för rektangulär (som ridhus).
Efter detta blev han riktig fin och de var super roligt att rida honom. Även om han mot slutet väldigt gärna vill hänga sig på grammanen (och de blir den effekten jag absolut inte vill ha) så får man lyfta upp honom igen och få under bakbenen.
Annika kom på Totte mot slutet av passet när jag jobbade honom i galopp och hon tyckte de såg riktigt bra ut och att han såg fin ut. Alltid kul att höra då man rider lite mer självständigt och "på mitt vis" (alltså dom övningarna som jag tycker passar) och att man gör de med framsteg!

Sen red jag Marwin för Annika
Ja... Först kändes han som en ubåt med ett tittoskåp (eller vad de heter..). Huvudet rakt upp och kroppen som en enda lång stolpe. De blev bättre tillslut men han jobbade mycket mot mig. Lurade mig att vara för lat och inte ta skänkeln ordentlig med mera. Största problemet vi har nu är galoppfattningarna. När jag fattar galopp tar jag fram min innerskänkel så mycket att vikten faller bakåt utåt på de yttre sittbenet. Alltså säger mina skänklar en ska och min vikt något helt annat. Måste kunna sträcka upp min inner sida och få fram inner höften så vikten kommer där i stället, detta är väldigt tydligt på mig i vänster varv. Nu för att få fram min inner höft var jag tvungen att överdrivet titta utåt så att inner sidan sträcker upp sig och kommer på plats. Allt detta plus att Marwin inte riktigt jobbade med mig utan tappade totalt yttersidan och flöt iväg utåt så jag var tvungen att vara riktigt tydlig i min yttersida.
jaja tillslut efter många duster fick vi till de och de gick bra men måste verkligen tänka på detta, få fram höften!
Annars jobbade vi mycket med sidvärströrelser. Skänkelvikning på rakt spår efter långsidorna. Det gick betydligt bättre i alla fall. Är mycket bättre i min lodräta sits nu också, kan sitta med och jobba ordentlig även om de ibland kan bli lite studdsigt.

Så allt som allt en mycket bra rid dag. Har dom senaste dagarna varit lite osäker på min rid- och ryttar känsla men nu börjar jag få tillbaks självförtroendet!

torsdag 10 november 2011

Dålig dag

jävlar....
Nu ska jag åka till Ica och köpa en stor fett godispåse och bryta mitt socker förbud.
Jag är så jävla sur, deppig, irriterad och arg!
Mobilen funkar inte, och så klart har jag ingen extra med mig hit ner...
Har slagit mig femtielva gånger idag, alltså typ gått in i krokar, fått saker i huvudet mm.
Hoppträningen gick piss igår och de stör mig så fruktansvärt.


De enda ljusa händelsen idag var när vi var nere och pysslade med unghästarna.
Blev fast bland stona, dom är så otroligt underbara och nyfikna på allt. Ska pilla och kolla, känna och pröva. Kunde stått där hela dagen men de funkar ju inte riktigt.... tyvärr. Gick där ifrån med ett stort leende och ett varmt hjärta.

onsdag 9 november 2011

Pepp

Laddar inför hoppträningen med att läsa i lite böcker som jag lånat av Annika och Pierre. Bla om foder, hästens biologi mm. Måste ju börja plugga nu om jag ska ha någon chans till våren på provet!

Min mobil har fått en av sina down shuts igen och funkar inte men den brukar komma igång igen efter några timmar med laddaren. Borde kanske gå och kolla upp de men allt detta krångel med Halebop varenda gång något är fel, dom är inte lätta att handskas med kan jag säga!


(skulle ha lagt in en bild här men internet laggar.....)

Onsdagen den 9 November

Har precis ätit frukost efter att ha fodrat 29 hungriga hästar i box och spilta och 4 ston med 3 föl ute på lösdrift. Kan säga att dom 18 hästarna som står i ridskolestallet är helt klart oförskämdast, men dom eggar väll upp varandra till dom går i taket typ. Danalie (en av stallets minsta ponnier) har kommit på att hon kan ställa sig med ena hoven i krubban och sen resa sig upp så att hon syns mer. Någon dag kommer den krubban att släppa i från väggen och hon kommer trilla i baken...

Idag är de en helt vanlig onsdag ungefär. Vilket innebär vanligt dag och hoppträning i kväll för Pierre. Ska ha Tyson (vad jag vet än så länge).
Hoppas de går bra för jag skulle verkligen behöva de idag.....








(skulle ha publicerats i morse, men de kommer nu i stället när jag sitter och äter lunch)

tisdag 8 november 2011

Ny design

Ny design här på bloggen, eller i alla fall ny header. Bilderna är från KM för två helger sedan då mamma var här och fotade lite. Har inte så mycket bilder med mig på hästryggen. Här ser jag dock väldigt uppblåst ut och blöt ut, men de var för att de så klart började regna lagom tills jag skulle rida fram. 
Hästen jag sitter på är Tyson, framridningen inför hoppningen.

3. Det här behöver jag träna mer på

Ja. Vad jag vet så är de en hel del.

Först (som ryttare)
Min blick. Upp med den som blir allt sååå mycket bättre.
Min höger hand. De börjar lossna lite grann nu men fortfarande något jag måste tänka på. Vrida rätt den och sluta om tygeln.
Min lodräta sits. Börjar komma djupare ner i sadeln nu men fortfarande en lång bit kvar.
Min höjdrädsla för hinder (ingen kommentar...)

Sen
Efter som jag ska försöka att göra provet för att blir diplomerade hästskötare till våren har jag en hel del teori att plugga. Bla om foder, hästens anatomi och exteriör mm. Och om de blir som vi tror så kommer vi göra provet med naturbruks eleverna som har haft 3 år på sig att plugga massa foder kurser med mera med mera. ajajaj.. Men inte sucka för de, jag ska klara de och jag vet att jag har två otroligt duktiga lärare att fråga om hjälp. Fördelen för mig är ju dock att jag lever och jobbar i den här miljön varje dag. Jag ser och lär mig mycket utan att jag tänker på de och kan när som helst fråga om de är något jag undrar över och jag vet att jag alltid kommer få ett bra och grundligt svar.

De finns alltid saker jag behöver träna på och de tycker jag är bra, då har man alltid ett litet mål att sträva efter. Men de här är mina främsta punkter just nu.

Tisdag 8/11

Sitter och fryser i domar båset igen ute vid utebanorna. De är bara här vi har riktigt bra internet, efter som vår lägenhet är inbyggd med stallen och stallen är byggda med plåt väggar så tar de typ 10 min innan man får någon täckning där inne, och tålamod är inte min bästa vän.

Idag har de varit en ganska rolig dag. Naturbruks eleverna var här så de var mindre mockning och jobb för oss. I stället så avmaskade vi hästar. Dagen roligaste var nog när jag avmaskade Marwin och lyckades tappa sprutan så han var nära på att svälja den innan jag fick tag på den. hihi Men annars gick de bra.

Fick hoppa lite studds också på Flight för Pierre. De gick dock inte så bra. Meningen var att de skulle vara kort och trångt med ett kryss, en bom, ett kryss, en bom och ett kryss. Jag kom fel varenda gång. Tyckte jag la honom perfekt till första men sen gav jag alltid för mycket eftergift och han tog ju så klart för sig så vi kom helt fel när vi väl var i slutet. jaja träning ger färdighet eller nått sånt... Första gången jag hoppar med honom och han är en stor dunderklump ungefär. Stor galopp (stor häst!) och väldigt bra bjudning, lite för bra ibland (om de nu går) och fick inte riktigt till de idag. Men men!

Nu ska jag nog pallra mig in för att värma lite chai te :)

måndag 7 november 2011

2. När och varför jag började rida

När och varför jag började rida

Jaa ett väldigt omdiskuterat ämne.
Jag säger att jag började när jag var 5 år och mamma är helt säker på att jag började när jag var 6år. Vilket fall som som helst så var de mamma som fick mig att börja (om mamma läser detta kommer hon rätta mig till dö dagen ;)
Vet inte varför men de är jag i alla fall glad för!

söndag 6 november 2011

1. En bild på favorithästen/arna

1. En bild på favorithästen/arna
hm...
Ja jag har inte riktigt en favorit häst just nu. Gillar alla jag jobbar med och rider på sitt sätt så jag slänger väll upp några bilder på dom.
 Dom tre guld gossarna, Melvin till vänster ser man inte så mycket men sen är de Wellington och Flight
 Marwin som jag tränar dressyr med
 Tyson killen
 Music Cup (till höger, Hanna den till vänster är en riktig pain in the ass)
Rondo och Tottsi

Dom två sist nämnda var jag och Angelica ut och red på i skogen idag. Jäklar vad laddad Totte var (den till vä. på bilden). Han är ju bara 4 år och har inte varit ute så mycket i skog och mark förut och han laddade verkligen på som bara attan, blev mest skritt och trav då Angelica inte ville trilla av ;) Han brallade rejält med henne tre gånger. Rondo som jag red (till hö. på bilden) tyckte de var hyfsat kul men tog de mest lugnt ;)

Lista

Jag ska vara en liten härmmis apa och göra listan som alla verkar göra.
 Dels för att jag tycker de är roligt att läsa andras listor och dels för att jag ska försöka att för en gång skull komma till slutet på listan (brukar klara av dom 3 första och sen glömmer jag bort den)

1. En bild på favorithästen/arna
2. När och varför jag började rida
3. Det här behöver jag träna mer på
4. Det här är jag bra på
5. Min klädstil, både inom och utanför hästvärlden
6. Beskriv dig själv med tre meningar
7. En sak som aldrig får hända
8. Min största rädsla inom ridsporten
9. Någon du skulle vilja byta liv med en dag. Varför?
10. 5 saker du inte visste om mig
11. En låt om påminner om en häst du älskar
12. Min favorit ridsportgren
13. Min högsta dröm
14. Saker du gör vardagligen. I stallet eller annars
15. Varför får hästar och ridning dig att må bra?
16. En bild som gör dig lycklig
17. Låtar som jag lyssnar på när jag är arg, ledsen eller glad
18. En bild jag aldrig publicerat förr
19. Bild på min bäst vän/vänner och varför den/dom är min bästa vän
20. Något jag vill göra
21. Någon jag skulle vilja träffa
22. Någon jag vill träffa igen
23. Hoppning eller dressyr? Varför?
24. Mitt motto
25. Någon jag träffar vardagligen
26. Hur mina vänner beskriver mig
27. Såhär vill jag att mitt liv ska se ut om 20 år
28. Någon som älskar dig
29. Någon jag skulle riskera livet för
30. Mitt mål med ridningen

lördag 5 november 2011

Lång dag idag. Jobbade mest själv för Hanna var ledig men sen vid halv 12 kom Angelica och vi red ut i skogen med Flight och Music. Tror dom verkligen behövde de för båda rejsade på som fasiken när vi galopperade. Jag red Flight och han är så rolig för han vet inte riktigt om han vågar gå upp i täten när vi skrittar och travar så han håller sig tätt tätt bakom Music men sen när vi galopperade kom han på att han kunde rejsa förbi henne och då blev de en jäkla fart på honom. Tävlings instinkten kom fram i dom båda.
Sen tog jag in hästarna lite senare idag, vid halv fem efter som de är helg och lektionshästarna inte går nått, och när jag började var de hyfsat ljust men ju mer tiden gick desstå mörkare blev de, tur att Angelica hjälpte mig på slutet för hästarna lyckades ju trigga upp varandra till vansinne tillslut. Inte lätt med hästar överallt i mörkret..

fredag 4 november 2011

Ny kompisen

Just de har glömt att presentera min nya bästa vän inför vintern. 
En väldigt dyr sådan men säg hej till min nya Kingsland dun väst.
Hittills har den inte svikigt mig i min kampanj "våga vägra frys". 
Haha mest på skämt men jag vägrar verkligen att frysa i vinter på jobbet så jag ska börja försöka att spara ihop till en dun vinterjacka också. Men än så länge få den här kumpanjera med mig.
Är luddigt i halsen för extra värme ;)
Idag har jag varit ledig.
Bara tagit de lugnt och slappat, handlat lite mat och ska försöka att städa lite innan dagen är slut. Försöker ta igen mig så mycket som möjligt för sen jobbar jag 7 dagar på rad och de kommer bli jobbigt, de vet jag.

Jo jag klämde ju de sista jag gjorde i förra inlägget att jag och Tyson vann Klubbmästerskapet i hoppning för ridskolehästar. Var bara på höjden 80cm men vi var faktiskt de enda ekipaget med noll fel i både grund omgången och omhoppningen, var nära på att han stannade för vi kom helt fel in på sista hindret, ett räcke som kom snabbt ur en höger sväng direkt från långsidan. Men han hoppade ändå och rev inte. Kom även helt fel på 7an och jag var inte alls följsam där, var även något byte som inte satt som de skulle men de var ju bara 80cm som vi hoppade så igen skada skedd, vet att alla fel var mina fel och ska jobba på dom. I 70cm rundan som vi red innan flöt allt mycket bättre och de är verkligen de jag vill få ut av rundorna, att flytet med galoppen kommer naturligt.
Så buckla och blå/gul rosett fick vi + en rosett för att vi var clear round.
Bild från föra clear round tävlingen

torsdag 3 november 2011

Min utveckling hittills

Nu har jag varit här i lite mer än två månader och jag kan ju säga att min utveckling från början fram tills nu har gått i storm steg. Både kunskaps mässigt och ryttar mässigt.

Min ridning:
Sits - Min lodräta sits har förändrats drastiskt.  När jag kom hit hade jag inte ridigt en ordentlig dressyr lektion på många många år (vilket jag skämdes över) och första lektionen jag hade här för Annika höll jag på att skämmas ögonen ur mig. Jag kunde bokstavlig talat inte sitta ner i traven utan var som en studs boll helt ur takt och tappade balansen hela tiden. Jag tyckte otroligt synd om hästen som var tvungen att släpa runt på mig. Nu två månader senare sitter jag mycket djupare ner i sadeln och idag för första gången lyckades jag rida i riktigt ordenligt tempo i traven, hamnar alltid annars i undertempo för att jag vill att de ska gå långsamt för att de inte ska bli så svårt. Annika säger alltid Kyra Kyrklunds citat "De får skumpa, men då ska de skumpa i takt" och de är typ de jag går efter nu.
Med att min sits blir bättre och bättre blir även min linje från hästens mun till min armbåge, innan var den bruten vid handen men nu när jag kommer djupare ner i sadeln kommer händerna i en bättre position. Min höger hand är fortfarande ett frustrerande objekt och jag börjar känna mig smått handikappad. Har märkt mer och mer nu att jag inte kan vara lika nyanserad i den som i min vänster hand, den viker ofta ner sig så de blir barnvagns hand i stället och då tappar jag kontakten, speciellt när den är min ytter hand.
Måste även få upp blicken, tittar väldigt gärna ner, speciellt i dressyren och är fokuserad på hästen. Egentligen vet jag inte riktigt varför jag gör de, har blivit en dålig vana, kanske för att se hästens form i stället för att gå på känsla eller så vill jag helt enkelt se vad jag gör. De är inte alls så i hoppningen då jag är för fokuserad på hindren och vägen för att ha tid att titta ner hela tiden.

Hoppningen - Mycket har hänt sedan jag kom hit, hoppningen är väl inte där störst framsteg har tagits men jag har utvecklats sen jag kom hit. Mitt största problem just nu är att jag är höjdrädd. Jag tränar på en häst som är minst 173 och har tävlat 130 och jag tycker de är stört läskigt att hoppa 90 cm. De är pinsamt men ju mer träning och rutin jag får hoppas jag att de släpper efter hand, de börjar bli lite jobbigt.


Min kropp:
Jo den har förändrats. Efter första veckan här var jag som en sladdrig död fisk. Hade ont överallt och och orkade knappt något på kvällarna. Men efter två månaders arbete har jag nu fått "grund" musklerna i armar och benen för jobbet. Speciellt armarna.
Nu ska jag bara jobba på att bli en lättare, starkare ryttare. Ska försöka tappa mitt socker sug, har nog höjt den till toppen efter två månader av inte särskilt sund kost med massa godis och onyttigt, men nu är de slut med de och jag ska verkligen försöka lägga band på mig. Speciellt efter som de är så otroligt jobbigt att vara sugen på socker i tid och otid. Och för att förändra min kropp, hade jag inte ätit så mycket godis och skit hade de nog hänt mycket mer med min kropp av allt tungt arbete varje dag men tack vare allt onyttigt är jag inte riktigt där jag vill vara. Så ska jag även jobba på min kondition. Den ligger längst ner på botten för tillfället, muskler och kondition är två helt olika saker även om dom hänger ihop. Men dom musklerna jag har räcker inte riktigt till min kondition. Dom har faktiskt ett badhus (!) här i Svenljunga och jag funderar på om man kanske ska orka ta sig dit några dagar i veckan för att simma, bla för att de är skönt och avslappnande och för att de är bra komplement träning. Men frågan är om man orkar pallra sig dit efter en hel dags arbete.

Min Kunskap:
De går inte riktigt att beskriv vad jag har lärt mig i kunskap sen jag kom hit, det är oändligt massor. Allt från små knep till att knoppa manen (hehe kunde inte riktigt de innan), hantera alla olika hästar och situationer mm. Mycket är själv inlärning, se och lär ungefär och jag har lärt mig massor bara av att se Annika och Pierre rida och jobba med hästarna.

Ja så ligger de till för tillfället och om de fortsätter som de gjort under dom här två månaderna med utvecklingen i raketfart kan jag bara drömma om hur de kommer vara i Juni nästa år. 


 Just de, glömde ju säga att i helgen var de Clear round tävling och KM är på klubben. 
Och jag och Tyson vann KM för ridskolehästar! Kanske komme film på de i framtiden.
 Kom även 2:a på dressyren, första dressyr tävlingen på flera flera år för min del, gick inte så bra enligt mig men några rosetter blev de:)

3/10

Nu var de länge sedan jag skrev något här. Har fått lite klagomål på att jag aldrig uppdaterar så då får jag väl försöka skärpa mig ;)
De har hänt en del sen sist, ska försöka knåpa ihop ett inlägg om de med lite bilder ;)