onsdag 28 december 2011

Tävling

Jag är med och tävlar om ett schabrak från hv polo hos Lina Sällberg i samarbete med hippoteket.





Här kommer ni till tävlingen!

måndag 26 december 2011

Sista dagen hemma

Idag drar jag iväg ner till Svenljunga igen, har haft en underbart mysig jul hemma, träffat massa trevliga människor, och fått otroligt fina julklappar. Åker ganska tidigt här ifrån då jag först ska till Rebecca och sen vidare ner över och försöka svänga in på lite ridsport butiker på vägen. Än så länge har jag tänkte mig färjestad, hööks (ja.. även om jag inte gillar dom ska jag in och kolla på rean om dom har några snygga tröjor till vettigt pris) kanske bordrocks och så får vi se om jag tar svängen förbi skara i stället för skövde och pallrar mig in på Skara häst och zoo (eller vad de heter...), en av svergies största ridsportsbutiker i alla fall. De skulle vara kul men de beror helt på vad klockan hinner bli innan jag är där. Är i alla fall ute efter tjocka ridtröjer. Fick en jätte mysig av mormor och morfar men måste ha fler. Inte för att jag tror de kommer bli en så kall vinter men jag tycker inte om att ha så tjocka jackor på mig så jag kör mer på tjocktröja och väst. Mycket smidigare.

fredag 23 december 2011

God Jul

Nu är jag i Värmeland igen, kom hit i går och har tillbringat dagen med bak, stök, julpyntning, städning, klä granen, sista minuten stress julklappshandel mm.
Sitter nu och försöker lyssna på uppsittar kvällen på P4 med Magnus Uggla mfl mellan alla buffringar och försöker samtidigt skriva lite rim till klapparna jag ska ge bort. Några har gått riktigt bra men andra sitter jag verkligen fast med...
Så här fin dag hade vi för några dagar sedan, med snö, minusgrader och sol, nu är de mest blask, regn och plusgrader....

tisdag 20 december 2011

Jackor

När vi ändå är inne på kläder så tänkte jag prata lite om mina jackor. Har samlat på mig en del under de senaste halvåret, nästan alla är köpta relativt billigt med varierande kvalitéer. Vi har en ganska stor sadelkammare där jag har dom mesta av mina ridkläder, bara två privatryttare och jag som delar så jag har "tagit" en hel vägg till mina jackor ;)
Från vänster längst upp är de först
Beige väst med organget foder - Köpt på tradera av en butik som säljer nya oanvända häst kläder, märket är Eque-team, inte särskilt varm, dålig passform och väldigt dålig kvalité, både blixtlåset och fickan gick sönder väldigt snabbt.
Grön tjock jacka med beige luddigt foder - Mammas, har fått låna den av mamma i väntan på att jag skulle köpa mig en riktig KL dunjacka eller nått, men de kommer nog aldrig hända. Denna jacka är tjock och klumpig men perfekt i vädret som är nu med snöblandat regn och massa blåst, har aldrig frusit i den, så mamma, jag tar officiellt över den här nu ;)
Kaki färgad softshell jacka - Jacson, men köpt från samma säljare på tradera som västen. Håller vatten ute men gillar den inte så mycket, lite klumpig och man känner sig nästan som en korv... Brukar ha den under min kl väst när jag vill ha något tjockare ibland. Har gått sönder i armarna.
Kaki/vit färgad jacka - en lite tunnare vinter jacka som jag än så länge inte har använt så mycket, köpt från Mauds sadelmakeri på rea från märket Catago.
Grön tunn regnjacka längst upp till höger - Köpt på Färjesta rid och trav i våras för 150:-, håller vatten bra om man inte håller på och tar av och på den för mycket. Perfekt passform för att rida i dock lite stor för mig.
Blå Kingsland väst - Längst ner till vänster. Min älskade KL väst som jag använder dagligen, dock behöver den tvättas nu men den passar till allt, både att rida i och stallarbeten, brukar ofta ha den med en lite tjockare tröja under.
Vit Jacson jacka - Köpt på Gekås och än så länge använd en gång men jag älskar den, dum färg bara...

De var alla mina jackor för nu, kommer säkert tillkomma en del till våren om jag känner mig själv rätt, men just nu har jag så de täcker alla behov. Men man kan aldrig få för många ;)

Klädsel


Ja, ni fick ju se bilder på hur jag ser ut en "fin" dag då de inte är stalljobb med i bilden.
En vanlig dag då?
Jo då ser jag ut ungefär såhär:

Ridbyxor - Jag jobbar alltid i ridbyxor, vare sig de är en dag då jag rider eller inte rider något. Vet att vissa jobbar i jeans, mjukis byxor mm men jag tycker de är varken bekvämt eller särskilt snyggt, speciellt inte mjukisbyxor. Här kan man heller aldrig vara riktigt redo på vad som händer varje dag så de känns alltid bra att vara klädd förbered.
Dessa ridbyxor är från Catago, köpta på Gekås för en billig peng. Jätte bekväma och har hållit riktigt bra i kvalitén faktiskt.
Sen gamla ridstrumpor, över de ett par raggsocker och så ett par stallskor med stålhätta. Dessa är riktigt bra, håller vatten mm dock har hästarna trampat sönder dom vid sulan så dom läcker in ändå, där av tjocka raggsocker.
Sen min älskade väst från Kingsland, en fleeshuvtröja som jag fått av Annika och Pierre, linne underst.
Handskarna är från Gekås, tjocka och varma utan att bli klumpiga, dock är de ganska dålig kvalité på dom och dom börjar redan gå sönder...
Och överst på de en mössa!

Jag ser de snöar jag ser de snöar de var väl roligt tjoho!




Till och med vi i lilla Svenljunga får snö. Dock kommer de nog inte stanna mer än en dag som vanligt...

söndag 18 december 2011

Unge fär såhär






Om någon undrar hur jag såg ut idag på clear rounden var de så här.
Ridbyxor - Horse life
Jacka - Jacson (köpt på Gekås) Jätte snygg passform, bekväm att rida i men jobbigt bara att den är vit... Fanns inte i någon annan färg när jag var där och jag vill verkligen ha den.. Så de får bli en fin jacka, tex på tävling mm. Aldrig använt den innan idag.
Grå slipover - Gekås
Vit långärmad piké - Gekås
Tunna ridstrumpor - Catago (köpte på Gekås)
Lite tjockare ullstrumpor - Mauds sadelmakeri 
Ridskor - Från något Italienskt märke, köpte på gbg horse show. Älskar dom, bekväma, tunna och följsamma men ändå slit tåliga.
Och till de som inte är med på bild, short chaps från Mark Todd, hjälm från Back on track och gula ridhandskar från trop rider.


Söndag

 Några av alla ljusbekläda träd på Liseberg
Helgen är snart slut, dagen idag har dock gått väldigt långsamt men jag klagar inte, bara dom fyra resterande dagarna fram till jag åker hem går fort ;)
Helgen i Göteborg var trevlig, Liseberg var mysigt men inte som jag förväntat mig, men de kanske var allt folk som gjorde de.
Hotellet var också jätte bra, låg utanför centrum och jag hittade faktiskt raka vägen från Svenljunga fram till hotellet utan att köra vilse i stora stygga staden. Var lite rädd och förvirrad när de blev 3 filigt men de gick bra.


Hotellet, eget rum och allt
Jag sov som en stock i hotell sängen, annars brukar jag alltid vakna vid halv sju - sju någon gång, men idag när klockan ringde vi halv åtta trodde jag den skojade med mig och att den bara var 2-3 på natten... Kanske behövde sova ut egentligen...?
Frukosten var också jätte god även om jag mest åt av sånt jag brukar äta ;) Som vanligt, de bor nog en liten vane människa i mig också...

Clear rounden idag gick jätte bra, tyckte först att Tyson var oren fram, men Pierre sa att han bara var stel så jag fick jogga igång honom ordentligt först. Hoppade 80+90. 80 rundan kändes bra men tempot var väldigt ojämnt  men vi blev fel fria.  I 90 så kändes han jätte bra, han var verkligen med på noterna och vi kom igång redan från första hindret, men sen när vi vände upp mot 5 hindret som var en oxer som kom väldigt snabbt ur en vänstersväng så halkade han till och jag fegade ur direkt. Jag har varit med om för många omkullridningar för att våga driva på vid de tillfället, då blir jag lite harig, och när inte han fick de stödet upp mot hindret så vägrade han. Men annars kändes ritten jätte bra och jag är så nöjd med honom! 

Just nu sitter jag och försöker skriva en liten plan för nästa år med mina mål med ridningen och jobbet, the sims vill ju inte fungera och då provade jag att avinstallera, och nu måste jag tydligen ladda ner någon ny uppdatering för att kunna spela och de kan jag inte med mitt sega internet så de blev inget av med de, så då får man ju hitta på något annat att sysselsätta sig med...

fredag 16 december 2011

Inte vilken helg som helst

Nu tar jag helg, och de är inte vilken helg som helst utan de är en LEDIG helg!
På Lördag ska jag inte till Göteborg och möta upp mamma och ulf för att sen gå på Lisebergs jul.
På söndag är de Julklapps hoppning då jag ska hoppa 80+90 med Tyson!

tisdag 13 december 2011

En tisdags kväll som denna

Ja Denna härliga oboy kopp med extra mycket grädde sitter jag och sörplar på. Grädden vet jag inte varför jag köpte, tog den i affären och jag hade säkert en bra idé med den men sen hade jag glömt bort den och när jag väl kom hem och såg att jag hade köpt den hade jag ingen aning om varför....
Myser även till de lite med ljus och jul musik från min "Julmusik old" spellista från Spotify :)
(med old menar jag äldre musik, som tex, Frank Sinatra och Bing Crosby mm. )

Dagen har väl inte varit den bästa kanske sitt slag.
Vädret är uselt, de är storm men inte vanlig december storm med snö, hagel och is utan regn.... Hade de varit snö hade de varit acceptabelt men inte med regn, i december!
Sen var vi ute och red på förmiddagen, de började med att Mac blev skit rädd för en tant med en hund så han tvär vände hem i full galopp, och frida ramlade av. Sen när jag och Hanna skulle fortsätta var vi nära på att bli på körda av en dum idiot till gubbe som körde i 80 på en smal grus väg, de var så nära att om han inte hade bromsat så tidigt så hade han kapat Flights vänster back ben, sån tur va kom de bara mot lite, men de var så jävla nära.... Jag satt på Flight också såklart....
Gubben blev jätte chokad (rätt åt honom!) men han sa förlåt och frågade hur de gick i alla fall. Jag var mest chockade men Hanna var riktigt förbannad och fräste åt honom sån tur va, jag var mest orolig för Flight, men lugnt som en sten som han är (ibland...) så tog han de väldigt bra.
Han kom över ett krön och vi var på andra sidan, såg honom i tid sån tur va men de gjorde inte han, och Flight blev ju rädd och frös i stället för att springa och flytta på sig, så han stod kvar mitt i vägen när bilen kom mot oss....
jaja skakade är jag fortfarande när jag tänker på de, och jag har lovat mig själv att aldrig mer köra så som han! Fort på en grusväg, SPECIELLT INTE när man inte har någon sikt framåt och kan se i fall de är någon mer på vägen! Har man lång sikt och ser att allt om kring kan de gå an men inte annars. 

Så nu ska jag bara mysa ner mig i soffan med en bra film, eller kanske en bok.. hehe Imorgon är de Onsdag, alltså hoppträning på kvällen!
DE ÄR STORM I KAPERNAUM.....eller jaa....Svenljunga....
Blåser och blåser och regnar och regnar....
Haft värsta förmiddagen på länge men de tar vi sen.

Tänkte bara säga att
DET ÄR STORM I SVENLJUNGA ;)

måndag 12 december 2011

Måndaglångdag

Ligger i soffan och degar...
Har varit långa dagar dom senaste dagarna, fre-mån... Sån tur va kommer de va en härlig dag i morgon då naturbruket är här och mockar hela ridskole stallet, och så är vi tre som jobbar så de kommer gå fort. Så vi kan hinna med allt annat som man tänker att "de där måste göras" tex, kolla hagarna mm. Men de ska bli skönt med lite lugnare dagar.

Kom också på att de är Julafton nästa vecka, NÄSTA vecka..... ojojoj och alla julklapparna är inte klara än... hm.. Får ta och fixa några till helgen.

Nej nu ska jag gå och lägga mig och läsa, har börjat med en så bra bok, Nora Roberts så klart! :)

lördag 10 december 2011

Dagen idag och alla dagar innan idag

Ja, jag har ju fått lite klago mål på att denna blogg uppdateras för dåligt, så jag tänkte göra slag i saken och berätta vad som har hänt sen sist.

Jomen vist. Jag har hunnit med att varit hemma i kära Värmland och träffat massa roligt folk. Gjort massa pappers jobb åt Annika och Pierre ang. SISU.
Haft massa möten och planering inför idag då vi hade jul show här på anläggningen.
Fattar ni hur svårt de är att organisera ett lucia tåg med ca 15 hästar och barn där majoriteten inte ens kan sadla själv! Gissa om jag och Hanna sprang runt som idioter och försökte få 13 hästar klara med sadel, träns och ryttare medan ALLA skrek "ida hjääälp mig!" phuj..... de gör jag inte om på ett tag. Blev en jätte lyckad show och alla var glada och nöjda, föräldrar som elever.
Var också med på en höjdhoppnings tävling som vi hade på showne, men vette fan vad de var med mig idag för jag red som en kratta. Hindren stod med en cavaletti, studs till ett räcke och ett galoppsprång till ett stigsprång (de var de dom höjde). Fick inte till galoppen ordentligt på Tyson så i början kom jag med jätte dålig galopp så då blev de för lång i mellan för oss, och sen kom vi fel hela tiden så i språnget var jag inte med alls, så min sits över var ju katastrofal! Kom i alla fall upp till 1,05m men jag hade velat hoppa högre. Vi vägra ut oss på 1,20.... Dålig galopp+mitt liiiiite liiiite tvekande pga vi kom fel och att jag inte kom ner i sadeln ordentligt och kunde driva på mellan räcket och oxern, då vägrade han, och som reglerna var så hade man bara en chans (för att de skulle gå fort), så då var de slut för mig...
Men han har känts väldigt fin på dom senaste hoppträningarna så de känns ändå bra, nästa hel är de julklapps hoppning och jag ska verkligen försöka vara med på den, är i gbg på Lördagen för jag, mamma och ulf ska på Jul på liseberg och sen ska vi sova på hotell men jag hoppas jag hinner tillbaks hit på söndagen för de skulle vara så kul, sista "tävlingen" för året. Imorgon är de clear round dressyr men den ska jag inte vara med på, har precis bytt häst på dressyr träningarna så jag vill rida honom lite mer först innan vi ger oss ut på något sånt.

Skulle ha fotat idag också men de han jag inte mellan all uppståndelse, var nog mycket ändå..

Ska åter komma med en års resume också för året som har varit, kan ju vara lite kul att se en översikt vad som har hänt under året, de har ju faktiskt hänt väldigt mycket ;)