lördag 7 juli 2012

7/7

De var ett tag sedan de hände något här.
Jag är inte längre praktikant på A.P häst, jag sommar jobbar. Fram tills den 18/7 är jag kvar sen vet man aldrig vad som händer.
I alla fall har de hänt en del sen sist, jag var hemma på en liten mini semester och tog de lugnt innan jag började jobba.
Är väldigt lugna dagar nu då de inte är så mycket att göra. 15 hästar är på bete någon annanstans, skol hästarna och unghästarna. 8 stycken går på olika beten här i närheten, bla, föl och ston, någon unghäst. Sen har vi några ponnyer som är ute dygnet runt ocskå, i varierade hagar. Kvar är alltså tävlingshästarna och dom yngre som ska hållas igång lite mer. 9 stycken på box (som är "våra").
Inte mycket jobb alltså, och dom hästarna jobbas inte hårt nu utan hålls bara igång med uteritter och något markarbetes pass ibland.
Dagarna nu ser ut ungefär såhär:
06.30 - Morgon fodring
07.00 - Frukost (för mig)
08.00 - Börja med att ställa ut första omgången som ska gå i skritten, fortsätter sen släppa ut resten, fyller på vatten i hagarna. Börjar mocka lite, byter hästar i skritten, mockar.
Ca 10.00 Klar med stallarbetet, oftast rida någon häst.
Ca 11.30 - Lunchfodra sen in på lunch.
Beroende på om de är mycket extra att göra eller inte, eller hur effektiv jag känner mig varierar lunch tiden, mellan 1-2 timmar ;)
14.00 - Åka ut till dom olika betena och kolla till hästarna, fylla på vatten.
15.00 - Måla lite i lektions stallet
Mellan 16.00 - 16.30 - Insläpp
Ca 17.00 - Klar

20.30 - Kvälls fodra

Som ni ser är de inte mycket stallarbete längre, de går väldigt fort och man hinner med mycket annat. Vissa dagar kanske man inte alls har mycket att göra och kan då ta längre lunch och måla lite mer, ibland så är de mer ridning eller annat så då blir de tajtare. Är själv på gården nu då A&P med familj är i Falsterbo så jag läger upp dagen precis som jag vill, vilket är otroligt skönt. Inge stress och jag kan ta god tid på mig med allt utan att något annat blir klämt (som de oftast kan bli på vintern när de är mer hästar och mer ridning).
Rider även Aquador 3-4 dagar i veckan, för att hålla igång både mig och han lite. Han är inte med ute på betet då han är så dominant att man då inte kan ha alla på ett och samma bete, och dom andra behöver verkligen gå på bete, så då fick han stanna hemma med sin brud fia (som är så tjock att hon rullar fram och behöver verkligen inte gå på något bete)

Så ser vardagen ut nu förtiden för mig. Fram tills den 18/7. Alltså 11 dagar till.....
Melwin

Melwin och Angelica

Just de, jag har köpt en kamera! En riktig digital system kamera! Bilderna ovan är tagna med den!

1 kommentar:

  1. Lars Svensson7 juli 2012 14:33

    Fina bilder! Vad för kamera och objektiv använder du?

    SvaraRadera